• Varna
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 100%
  Вятър: 3m/s ESE
  Отново събират капачки пред Катедралата във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  вярвам и помагам

  Площадът пред Катедрален храм “Св. Успение богородично” във Варна отново ще бъде дом за тонове пластмасови капачки в помощ на бебетата. Варненската кампания “Аз Вярвам и Помагам” кани всеки да предаде своите пластмасови капачки на 28 септември 2019 г. от 9 до 16 часа по време на мащабното мероприятие Празник на рециклирането “Аз Вярвам и Помагам 3”.

  Организаторите са приготвили десетки изненади за всички гости и участници като част от тях са: снимки с ЕКО-героите “Капачкомен” и “Принцесата на капачките”; снимки с “Картината на щастието”; участие в първото по рода си открито благотворително “Училище по рециклиране”; получаване на моментни “Сертификати за принос”; възможност всеки да си вземе срещу минимално дарение благотворителни чаши “Аз Вярвам и Помагам”, тениски “Аз Вярвам и Помагам” и най-интересните ароматизатори “Аз Вярвам и Помагам”, с което да се съберат повече средства в помощ на благородната кауза.

  От началото на кампанията досега само в Област Варна са събрани и предадени за рециклиране над 91 тона пластмасови капачки и са дарени 11 медицински апаратури в помощ на хиляди деца. След мероприятието Сдружение “Аз Вярвам и Помагам” отново ще организира дарения на медицинска апаратура в най-големите отделения в Североизточна България по неонатология и родилното отделение в СБАГАЛ “Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна” и най-голямото отделение по детска хирургия в МБАЛ “Св. Анна – Варна”, през което минават между 800 и 1000 деца на година.

  Организаторите отново напомнят, че на площада ще има възможност да се паркира за кратко, докато се разтоварят капачките, но след това молят всеки да премести колата си на някоя от съседните улици и по този начин да се освободи място за следващите желаещи да донесат капачки. На площада ще присъстват служители на реда, които ще следят за нормалното протичане на мероприятието с призив всеки участник и доброволец да наглежда децата си и личните си вещи.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *