• Varna
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 100%
  Вятър: 3m/s ESE
  Празник на рециклирането пред Катедралата в помощ на бебетата
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Аз вярвам и помагам (195 of 308)

  Площадът пред Катедрален храм “Св. Успение богородично” във Варна отново ще бъде дом за тонове пластмасови капачки в помощ на бебетата. Кампанията “Аз Вярвам и Помагам” кани всеки да предаде своите пластмасови капачки от 9 до 16 часа днес по време на Празник на рециклирането “Аз Вярвам и Помагам 3”.

  Организаторите са приготвили десетки изненади за всички гости и участници като част от тях са: снимки с ЕКО-героите “Капачкомен” и “Принцесата на капачките”; снимки с “Картината на щастието”; участие в първото по рода си открито благотворително “Училище по рециклиране”; получаване на моментни “Сертификати за принос”; възможност всеки да си вземе срещу минимално дарение благотворителни чаши “Аз Вярвам и Помагам”, тениски “Аз Вярвам и Помагам” и най-интересните ароматизатори “Аз Вярвам и Помагам”, с което да се съберат повече средства в помощ на благородната кауза.

  До приключване на мероприятието (около 18:00 часа) ще бъде освободена от автомобили таксиметровата местостоянка пред Катедрален храм „Успение Богородично” . Организаторите молят всеки след като остави събраните капачки да премести колата си на някоя от съседните улици и по този начин да освободи място за следващите желаещи. На площада ще присъстват служители на реда, които ще следят за нормалното протичане на мероприятието с призив всеки участник и доброволец да наглежда децата си и личните си вещи.

  От началото на кампанията досега само в Област Варна са събрани и предадени за рециклиране над 91 тона пластмасови капачки и са дарени 11 медицински апаратури в помощ на хиляди деца. След мероприятието Сдружение “Аз Вярвам и Помагам” отново ще организира дарения на медицинска апаратура в най-големите отделения в Североизточна България по неонатология и родилното отделение в СБАГАЛ “Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна” и най-голямото отделение по детска хирургия в МБАЛ “Св. Анна – Варна”, през което минават между 800 и 1000 деца на година.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *