• Варна
  -4°
  ясно небе
  Влажност: 79%
  Вятър: 2m/s WSW
  Пет причини да не можете да свалите водното тегло
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  напълняване, диета

  Задържаната вода в тялото предизвиква напълняване

  Трудно закопчавате дънките си? Дрехи, които преди са ви били по мярка сега ви стискат навсякъде? Когато притиснете кожата си по нея остава червен или бледорозов отпечатък? Това може да е признак на задържана вода, която да предизвиква излишно водно тегло. За да се освободите от това наднормено тегло, свързано със задръжката на течности, вижте 10 причини за поява на водно наднормено тегло.

  Пропускате антиоксидантите в диетата си

  Консумацията на твърде голямо количество от определени храни за сметка на други може да доведе до дисбаланс в теглото по много начини, един от които е водното наднормено тегло. Ако диетата ви не съдържа достатъчно антиоксиданти, които участват в детоксикирането на организма и дренирането на излишните течности, вероятността водното ви тегло да е породено от тази грешка в храненето, е голяма.

  Консумирате солени храни

  Дори да сте на някаква диета за отслабване, тя може да се окаже неефективна, ако в нея присъства солта. Излишното количество сол причинява задръжка на течности, създаващи условия за воден целулит и водно наднормено тегло. Дори да не осолявате ястията и салатите си, консумацията на твърде солени храни, като колбаси и деликатеси например, може да донесе повече сол на организма, отколкото той има нужда.

  Ядете много въглехидрати

  Захарни и тестени изделия са сред най-вредните въглехидрати, които причиняват водно наднормено тегло, както и натрупване на мастна тъкан на нежелани места. Ако те присъстват основно в менюто ви, със сигурност са част от проблема.

  Спазвате краткотрайни детокс диети

  Обикновено тези диети са с много ниско съдържание на въглехидрати, което помага за бързата загуба на водно тегло. Единственият проблем с това е, че когато започнете да се храните отново по традиционния начин, запасите от гликоген отново скачат, което предразполага към преяждане.

  Прекарвате прекалено много време седнали

  Физическата активност е от голямо значение за правилното извеждане на излишните течности от организма. Когато не се движите цял ден, а прекарвате времето си седнали, това предизвиква задръжка на вода, а оттам и водно наднормено тегло.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *