Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Тестват сирените на 1 октомври
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

sireni

Сиренната система за оповестяване ще бъде тествана утре, 1 октомври 2019 г. от 11 часа, съобщават от Областната дирекция на МВР във Варна. Националните сигнали за тревога и край на тревогата ще бъдат съпътствани от гласова информация.

В тренировката ще участват и интегрираните локални системи за оповестяване, изградени в обекти, чиято дейност създава опасност от възникване на бедствия. Тренировката ще се извърши за проверка на техническото състояние на националната система и за обучение на населението.

Припомняме, че системата се тества два пъти годишно в първия работен ден на месец април и на месец октомври – в изпълнение на Наредбата за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяването на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност.

Целта е проверка на техническото състояние на изградената сиренна система, повишаване уменията за задействане на системата и излъчване на информация на живо, а също и обучение на населението за разпознаване на сигналите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *