• Варна
  8°
  тъмни облаци
  Влажност: 49%
  Вятър: 2m/s S
  Кралев с разкритие след трагедията с починалия наш боксьор
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Красен Кралев

  Огромният проблем е при Венцислав Георгиев, който участва в тази измама

  Красен Кралев разпореди отнемането на лиценза на боксовия мениджър Венцислав Георгиев, който беше и треньор на починалия в Албания състезател Борис Станчов. Спортният министър разкри, че Георгиев е бил наясно с криминалната проява с подмяната на самоличността на боксьора. Както е известно, Станчов участва на гала вечер в Шкодра (Албания) с чужда самоличност – тази на братовчед му Исус Величков, а след мача почина.

  “Това е криминална проява. Аз не мога да правя разследване, отговорните институции се занимават с това. Но е ясно, че в случая има тежка криминална проява – кражбата на чужда самоличност”, коментира Кралев при гостуването в bTV.

  “Венцислав Георгиев няма как да не е знаел, след като той го е регистрирал. Трябва да се установи и дали има замесено медицинско лице. Много е важна експертизата на кръвта, която трябва да дойде от Албания, за да се установи дали са използвани някакви медикаменти”, каза спортният министър.

  “Огромният проблем е при Венцислав Георгиев, който участва в тази измама. Този човек категорично е замесен, знаел е какво се случва. Той е регистрирал боксьора в Българския професионален боксов съюз. Взели сме мерки, лицензът му ще бъде отнет”, добави Красен Кралев.

  “Братовчедът на Борис Станчов – Исус Величков, е другият замесен, тъй като дава съзнателно личните си документи”, подчерта спортният министър.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg