• Varna
  14°
  разсеяна облачност
  Влажност: 93%
  Вятър: 3m/s ESE
  Варненски ученици бяха на образователен обмен в Будапеща
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Варненски ученици бяха на образователен обмен в Будапеща-DSCN1530

  21 ученици на възраст от 14 до 18 години от Първа езикова гимназия, Четвърта езикова гимназия „Фр. Жолио-Кюри“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУЕО „Ал. С. Пушкин“, МГ „Д-р Петър Берон“ и СУХНИ „Константин Преславски“, членове на Детски младежки парламент „Европейски мост“ към Общински детски комплекс – Варна, с ръководител Долорес Коева, бяха на образователен обмен в град Будапеща, Унгария.

  Варненски ученици бяха на образователен обмен в Будапеща-DSCN1433Учениците посетиха гимназия „Атила Йозеф“- на Нова Буда в 11-ти микрорайон в града и се включиха в дискусия на тема „Съвременна визия на българското и унгарското училище“. Българите поздравиха унгарските си връстници с изпълнения на авторска поезия, стихове на унгарски и български, народни танци, както и ги зарадваха с традиционни български сувенири.

  Варненски ученици бяха на образователен обмен в Будапеща-DSCN1471Проектът, по който бе реализиран обменът, е насочен към ученици и учители, които работят по програми, свързани с гражданското общество, активните млади, училището – място за формиране на активна гражданска позиция и др. Целта на посещението бе чрез международен и културен обмен на добри практики, занимания по интереси и идеи да се разширят, обогатят и запознаят младите хора с историческата връзка между българския и унгарския народ.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *