• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Хубавата Елена от Ереван идва за концерт във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  След изключително успешно дипломиране Елена Нигохосян отново поема пътя към родната Армения. Там продължава образованието си в Музикалния колеж „Романос Меликян като едновременно с това дава уроци по китара. Елена участва дейно в културния живот на Колежа и след неговото завършване.

  В Армения Елена активно се занимава с множество благотворителни организации и събития, а нейният музикален талант, изразителността и убедителността на изпълнения й я правят лесно различим и запомнящ се на сцената артист. Самата Елена споделя, че на арменски предпочита да пее патриотични песни, защото харесва звученето им с китара. Убедена е, че патриотичните песни обединяват духовните сили на сънародниците й и затова не пропуска да ги изпълнява на всеки свой концерт.

  През 2011 г. Елена създава свой канал в YouTube, което разширява мащаба на нейната популярност. Певицата изпълнява своята музика толкова категорично на перфектен испански, френски и английски език, че се налага да приеме артистичното име Елена Ереван, за да подчертае безусловно арменския си произход. Нейният инструментален и вокален талант добавя дълбочина на някои от най-популярните световни хитове в музиката.

  Съвсем скоро след създаването на канал в YouTube, младата певица получава и първите  покани отвъд океана за концерти в Лос Анджелис, Бостън, а през 2016-та година звукозаписна компания в Канада, издава и първия самостоятелен албум на Елена.

  Професионалната биография на младата изпълнителка разписват множество концерти в родината Армения, Германия, Франция, Бразилия, Австрия, Русия, Гърция, Украйна, Иран и Испания, където свири заедно с легендарните Джипси Кингс. През 2019-та година Елена Ераван е част от проекта за серия концерти в памет на Шарл Азнавур.

  Творчество на Елена Ереван е вълнуваща музикална картина, от която струи духовният извор на народното творчество на Армения, страстта от горещите брегове на Испания,  лиричната музикална приказка на Франция и продължава до края на света.

  Концертът ще се състои на 3-ти ноември в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ от 18:00 ч. при вход свободен и е част от Културния календар на Общоарменския благотворителен съюз „Парекордзаган“ – Варна.

  хубавата Елена

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg