• Varna
  13°
  ясно небе
  Влажност: 93%
  Вятър: 4m/s E
  Забравиха жена 6 часа в скенера в болницата в Павликени
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Pixabay
  Снимката е илюстративна. Източник: Pixabay

  70-годишна жена беше забравена 6 часа в скенера в болницата в Павликени. Инцидентът е от края на септември. Асенка Христова била приета в лечебното заведение заради белодробно заболяване. Постъпила в болницата за изследвания.

  “В 13:30 тя отива на скенер и от тогава до 19 вечерта никой не я вижда и търси”, обяснява пред Нова тв дъщерята на Асенка. Тя случайно разбира, че в продължение на часове никой не е виждал и потърсил майка й.

  Лекарите също недоумявали къде би могла да бъде жената. Според медиците жената се е уплашила от поставената й диагноза и затова е избягала от болницата. Тогава и роднините, и лекарите, подават сигнал в МВР. Започва акция по издирването на Асенка. Дъщеря й и съпругът й тръгнали да търсят Асенка при приятели, роднини и близки. Стигнали дори до гробището.

  След няколко часа тя била открита – вързана за скенера и заключена в стаята за изследвания. Асенка вече се лекува в София. Близките й са настояли в епикризата да бъде записано, че тя напуска болницата, именно защото е била забравена в продължение на часове в скенера.

  В болницата все още се разследва какво се е случило, предаде dnes.bg. Проверката показала, че дежурният лаборант била Камелия Кръстева. Тя щяла да бъде наказана, а Асенка Христова в момента се лекува в столична болница. Близките на Асенка ще съдят болницата в Павликени.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *