• Варна
  4°
  ниска облачност
  Влажност: 80%
  Вятър: 2m/s ESE
  Портних: Варна привлича все повече компании от сферата на дигиталните технологии
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: ГЕРБ-Варна
  Снимка: ГЕРБ-Варна

  Варна привлича все повече компании от сферата на иновациите, дигиталните технологии, финансите. Днес живеем във времето на стартъпите. Това ново поколение предприемачи винаги ме впечатлява с уменията си да оптимизира и да създава иновации, които променят света. Затова очаквам много нови бизнес идеи да тръгнат оттук, от тази зала. Това заяви досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ за нов управленски мандат Иван Портних на откриването на Innowave Summit 2019.

  Събитието, което се провежда във Варна, събира световни имена в сферата на иновациите, маркетинга и технологиите. В него ще се включат топлектори от световни брандове като Google, Apple, Facebook, Amazon, eBay, Trip Advisor, Booking, CNN, Alibaba.com и др. Именно подкрепата за младежки стартъпи и компании от сферата на дигиталните технологии заема водещо място в програмата на Иван Портних за развитие на морската столица.

  Във видеообръщение към участниците еврокомисарят, отговарящ за иновациите и младежта, Мария Габриел изтъкна, че едно от най-важните високотехнологични събития в Югоизточна Европа – Innowave Summit 2019, дава увереност на младите хора, че бъдещето е в техните ръце.

  „Конференцията  е повече от иновационно събитие – тя свързва иновациите, младежките предприемачи и образованието. Събитието е израз и на това, че Варна има огромен потенциал да продължи да се развива като дигитален и информационен център в България”, каза Габриел и допълни, че сега е най-доброто време за иновации.

  „Днес на Innowave са едни от най-добрите експерти в света в тази област. От тях може да се научи много. Ако изграждате компания или вече управлявате съществуваща, бъдете цифрови в глобална икономика.

  Възползвайте се от технологиите на изкуствения интелект и блокчейн и станете стартъп шампиони. Европа е отворена за иноваторите, за предприемачите, за смелите идеи”, добави Мария Габриел. Тя пожела Innowave Summit 2019 да бъде инкубатор за новите цифрови шампиони, с които Варна и България да се гордеят.
  Събитието се провежда днес и утре в Двореца на културата и спорта във Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg