• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Свилен Шитов ще работи със стабилно мнозинство в новия ОбС
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Shitov

  Кандидат-кметът на ГЕРБ за Девня Свилен Шитов победи с убедителна преднина опонентите си в предизборната надпревара за кмет на общината, а водената от него листа за съветници печели девет мандата в новия общински съвет. Това сочат окончателните данни от местния вот в Девня при 100% обработка на протоколите от СИК. Свилен Шитов получи подкрепата на 87.17% от упражнилите правото си на вот граждани, което се равнява на 3793 гласоподаватели.

  „За мен и за деветимата съветници от ПП ГЕРБ, които влизат в местния парламент, този вот е израз на признание, доверие и на още по-високи очаквания спрямо нас през новия мандат. С това стабилно мнозинство и с опита, който натрупахме през изминалите 4 години, убеден съм, работата ни ще спори и ще постигаме още по-добри резултати в името на промяната и на благоденствието”, заяви Свилен Шитов.
  Освен деветимата съветници от ГЕРБ,  в новия местен парламент на Девня влизат и трима от Местната коалиция „ВМРО-БНД” (ПП НФСБ и ВМРО-БНД), както и един от „БСП за България”. Емблематични за града „старейшини” като Васил Иванов – Кокала, който бе и сред участниците в кметската надпревара, остават извън новия мандат на местния парламент.

  Идната неделя балотаж ще определи кой да е кмет на девненското село Кипра. За кандидата на ГЕРБ Милена Гагова своя вот дадоха 167 души, което е 47,58% от броя на гласоподавателите. С малко по-добър резултат, но недостатъчен за избор от първи тур, е издигнатият от иницативен комитет досегашен кмет Димитър Димитров. Той получи 49,86% от гласовете, или 175 бюлетини, съобщиха от ОИК.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg