• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Какво обеща кметът на Девня Свилен Шитов за новия си мандат
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Facebook
  Снимка: Facebook

  Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Девня Свилен Шитов, който победи с рекорден за страната резултат, заложи на открития диалог с гражданите от всички населени места на общината, като системно информираше за акцентите от срещите си в социалната мрежа Facebook. Основен спътник на кандидат-кмета  кампанията бе мултимедията, благодарение на което гражданите добиха ясна представа за проектите, на които залага за втория си мандат.

  Сред основните цели са рехабилитацията на бул. „Съединение“, подмяната на уличното осветление, разширението на видеонаблюдението, изграждането на футболен стадион и градски плувен басейн, ремонта на Музея на мозайките и реставрацията на античния амфитеатър.

  Изграждане на модерен търговски център, чакалня с тоалетна на автобусната спирка, нови детски площадки и подмяна на водопровода на ул. „Пирин“, разширяване на паркинг зоните, асфалтиране, нови тротоари на ул. „Христо Ботев“ , облагородяване на междублокови пространства, основен ремонт и саниране на двете детски градини и др.  са приоритетите за кв. „Девня 2“.

  Футболен стадион, градски плувен басейн, закрита спортна зала, мултифункционално спортно игрище, нови търговски площи, дооборудване и доозеленяване на парка, православен храм, разширяване на видеонаблюдението, облагородяване на междублокови пространства и др. се предвиждат за кв. „Девня 1“.

  Доизграждане на битовата канализация на улиците „Момчил Войвода“, „Марцианопол“ и „Константин Иречек“, подмяна на водопроводите на улиците „Марцианопол“ и „Владислав“, ремонт на читалище „Отец Паисий“, фитнес зала, мултифункционално игрище за футбол, баскетбол и волейбол, изграждане на ново улично осветление, подобряване на обществената среда и др. могат да очакват жителите на кв. „Река Девня“, „Химик“ и Гъбена махала.

  Изграждане на две модерни паркови зони с различни атракциони, пълна рехабилитация на бул. „Съединение“, основен ремонт и саниране на Младежкия дом, нова сграда за читалище „Съзнание“, присъединяване на блокове 1, 2 и 3 към битовата канализация, доизграждане на битовата канализация на улиците „Дружба“, „Рибарска“ и „Заводска“, подмяна на водопроводите на бул. „Съединение“ и улиците „Александър Стамболийски“, „Рибарска“ и „Заводска“, подмяна на уличното осветление, облагородяване на междублокови пространства и др. са целите за кв. „Повеляново“.

  Асфалтиране на улици, ремонт на читалище „Христо Ботев“, доизграждане на битовата канализация, дооборудване на детските площадки, подмяна на уличното осветление и др. са задачите за село Кипра , а за село Падина – модерна детска площадка, асфалтиране на улици, урегулиране на транспортната схема до Варна и др.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg