• Varna
  8°
  ясно небе
  Влажност: 93%
  Вятър: 3m/s SE
  Ученици и родители от СУ „Гео Милев“ – Варна ще се включат в инициатива „Четящ автобус“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  IMG_3016

  По повод Деня на народните будители

  Ученици и родители от СУ „Гео Милев“ – Варна ще се включат в инициатива, посветена на Деня на народните будители. На 31 октомври те ще представят пред пътниците в градския транспорт знакови български стихотворения като „Аз съм българче“, „Де е България“, “Към родината“ и много други. Целта е в навечерието на празника варненци да си припомнят думите и посланията на народните дейци, тласнали националния дух към просвета, свобода и култура.

  Учениците от трети, четвърти, пети, седми и осми клас, които ще се включат в четенето, ще подарят на пътниците текстовете на произведенията.

  Участниците в инициативата „Четящ автобус“ ще се съберат в 14.30 ч. пред катедралния храм „Св. Успение Богородично“ . След това в автобуси по линиите № 12, 86, 22 и 41 ще отправят към хората своето послание за опазване на духовността и просветителството. Така те ще отдадат своята почит към народните будители и ще припомнят делата и приноса им за националното ни самочувствие. Децата се подготвят в края на четенето, заедно с пътниците, да запеят любимия и познат на всички текст на Любен Каравелов „Хубава си, моя горо“. Най-малките участници ще бъдат придружени от своите родители.

  Инициативата се реализира със съдействието на община Варна и „Градски транспорт“ ЕАД- Варна.

  2 коментара

  1. иван

   Инициативата от вече 3 год. е на ЧОУ Юрий Гагарин и от СУ Гео Милев се включват за 1ви път . Да бяхте по-коректни или е по-лесно по 2ия начин .

   • Милена Радойчева

    Това става ясно и от текста – че СУ “Гео Милев” се включва в инициативата, а не че е неин създател.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *