• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Любими герои оживяват с музика в безплатен концерт за децата на Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  image description

  Талантливите деца от Националното училище по изкуства „Добри Христов“ откриват музикалния сезон за най-младата публика с концерта „Фантастични герои в музиката“. Спектакълът е на 3-ти ноември от 11 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, а входът е свободен. Концертът е поредната вълнуваща среща на децата с „Приказките на Госпожа Виола“, част от „Варненско лято за деца“ – съпътстваща програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2019.

  Госпожа Виола ще разкаже на малките и големи зрители как музиката „рисува“ героите от техните любими приказки. На сцената ще оживеят принцеси, дракони, малки лъвчета и могъщи царе с помощта на симфоничен оркестър, солисти и балет от Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ във Варна.

  Ще прозвучат обичани теми от балета „Спящата красавица“ на Чайковски, от операта „Руслан и Людмила“ на  Глинка, от „Пещерата на Горския цар“ на Григ, от актуалниите анимации „Цар Лъв“ и “Маугли”.

  На сцената ще свирят младите музиканти от Младежкия симфоничен оркестър Варна с диригент обичания маестро Страцимир Павлов. Малките солисти от Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ ще запленят публиката със своите изпълнения на цигулка, ударни, пиано. Хореографите вече усилено репетират новите танци, сътворени специално за този спектакъл, които са заредени с красотата на класиката и емоцията на приказките. По традиция в концерта ще се включи и Ансамбъл „Виолино“ – малка гвардия от деца цигулари, която кара публиката да пляска в ритъм.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg