• Varna
  9°
  слаб дъжд
  Влажност: 93%
  Вятър: 4m/s E
  Пътуващ салон на образованието отново ще посети Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Print

  Пътуващ салон на образованието отново ще посети Варна. Тазгодишният салон ще се състои на 3 ноември, неделя, от 10:00 до 18:00 часа във Фестивален и конгресен център-Варна, зала № 4 (“Пресцентър”) и ще бъде открит от Посланика на Франция в България г-жа Флоранс Робин.

  Този образователен форум с фокус върху френското образование се организира от Френския институт в България съвместно с Френския институт в Сърбия, Френския институт в Босна-Херцеговина, Френското посолство в Албания, Френското посолство в Косово, Френския институт в Солун и със съдействието на Агенция Campus France Париж. Салонът се провежда и в градове Белград, Нови Сад, Сараево, Тирана, Прищина, Солун.

  С тази проява се открива кандидат-студентската кампания за учебната 2020/2021 година. Събирайки на едно място френски висши учебни заведения и представители на франкофонските програми в България, Сърбия, Босна-Херцеговина, Албания, Косово и Гърция, тази проява ще даде възможност, както за директен контакт с бъдещите студенти, така и за развитие на междууниверситетско сътрудничество.

  Целта на Салона е да представи френското висше образование, както и франкофонските програми в петте страни на турнето;  да ориентира кандидатите и да ги насочи в избора на специалност и учебни заведения; да информира за различните възможностите за финансиране на обучението; да разясни процедурите за кандидатстване и прием и да информира за качеството на приема във Франция и в страните от региона.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *