• Varna
  12°
  разкъсана облачност
  Влажност: 93%
  Вятър: 2m/s E
  Започват състезанията за студенти за купа “8-ми декември”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Варна на младите
  Снимка: Варна на младите

  Спортните състезания за студенти за купа “8-ми декември” започват през тази седмица. Впрограмата са включени спортовете боулинг, тенис на маса, мини футбол,лекоатлетически крос, волейбол, шахмат, стрийтбол 3х3 и плуване. Организатор е дирекция „Спорт“ към Община Варна, студентските съвети и академичните звена отговарящи за спорта във варненските университети.

  Началното събитие е боулинг турнира, който ще се проведе от 16 ч. на 6-ти ноември в Грандмол Варна. В залата на Икономическия университет на 7-ми ноември от 10 ч. енасрочено състезанието по тенис на маса по системата лично – отборно за мъже и жени. Мачовете по мини-футбол започват на 8-ми ноември, от 16 ч. на спортните площадки в общински спортно-развлекателен комплекс „Младост“. Първите срещи са между отборите на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“/Икономически университет и Техническиуниверситет/Медицински университет. Всяко висше учебно заведение може да се включи в състезанието с два отбора от по 12 състезатели. Финалните мачове са насрочени за 13-ти ноември от 15 ч. Лекоатлетическият крос традиционно ще се проведе в Морската градина, валеята под Летния театър на 9-ти ноември /събота/ от 11 ч. За участие са поканени всички студенти, без ограничения, които ще премерят сили в дисциплините 2000 и 1000 метра, съответно за мъже и жени.

  За първи път през тази година ще има и турнир по шахмат, които е насрочен за 14-ти ноември от 15 ч. в зала Юнашки салон. Закритият басейн „Д-р Л. Лазаров“ в плувен комплекс „Приморски“ ще домакинства състезанията по плуване на 16-ти ноември от 10.30 ч. Всички участници трябва да се запишат в звената по спорт в университетите. От 13 ч. на 18-ти ноември с мач при мъжете между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Техническия университет в базата на МУ-Варна ще започнат състезанията по волейбол. Стрийтбол 3х3 за мъже и жени, стартира на 20-ти ноември /сряда/ от 17ч. в залата на Медицинския университет. Официалното награждаване и закриване на „Купа 8 декември“ ще се състои на22-ри ноември от 18 ч. в Юнашкия салон.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *