• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Кръшни хора ще се вият благотворително в Юнашкия салон
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: bulgarianfoundation.com
  Снимка: bulgarianfoundation.com

  Третото издание на първото по рода си народно веселие с кауза – „НосиЯ и танцувай“ ще се проведе във Варна. За първи път в морската столица ще се съберат най-големите гайдарски школи на една сцена. Събитието е организирано от Фондация “Българин” в подкрепа на талантливи деца, изучаващи български фолклор.

  „НосиЯ и танцувай“ ще се проведе на 16 ноември в Юнашкия салон, а сред участниците са гайдарска школа “Тракия” при Тракийско дружество-Варна с ръководител Никола Георгиев, гайдарски оркестър на СУХНИ “Константин Преславски”-Варна с ръководител Драгни Драгнев, гайдарски оркестър на НУИ „Добри Христов“-Варна с ръководител Алексей Енчев, гайдарски оркестър при ОУ „Антон Страшимиров“-Варна с ръководител Недко Царев.

  По традиция след концертната част ще се вият кръшни хора, под акомпанимента на Оркестър “Варненски ритъм” – Петя Драгнева, Румяна Михалева, Георги Стоянов – клавир, Емил Трушев – кавал, Ръководител – Драгни Драгнев-гайда.

  По традиция гостите на НосиЯ и Танцувай са с народни носии или фолклорни мотиви, като организаторите са готови да съдействат за осигуряване на такива.

  За събитието са предвидени два вида куверти –съответно със и без замезване, които могат да бъдат платени и по банков път.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg