• Varna
  10°
  разсеяна облачност
  Влажност: 81%
  Вятър: 3m/s E
  Премиерът уволни шефа на МБАЛ-Пазарджик
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  01B93C10-A7D2-4BEF-95AD-2A3E1406E4B3


  Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик д-р Васил Вълчев е освободен по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов.

  Миналата седмица министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил писма за свикване на Общо събрание на лечебното заведение, за да бъде извършена промяната в управлението на болницата. До избора на нов директор в МБАЛ-Пазарджик ще бъде назначен прокурист.

  Здравният министър е поискал от НЕЛК да провери ТЕЛК решенията, които са издадени от ТЕЛК комисиите в МБАЛ-Пазарджик. По негово разпореждане от днес Изпълнителна агенция “Медицински надзор” започна пълна проверка на болницата.

  Решението идва след представянето на медийно разследване, от което стана ясно, че директорът на пазарджишката болница е пенсионер по болест с 82% инвалидност и получава 700 лв. пенсия. Освен него са пенсионери и двама председатели на комисии на ТЕЛК в Пазарджик. Всички решения са на пазарджишкия ТЕЛК, който е на подчинение на директора д-р Васил Вълчев.

  В средата на септември отстраненият д-р Васил Вълчев нареди да бъде извършена вътрешна проверка на дейността на д-р Петър Лазов – инвазивен кардиолог в Кардиологично отделение, след като Специализираната прокуратура се самосезира по изнесени в медийни публикации данни за неправомерни действия на лекари от МБАЛ в Пазарджик, и по-конкретно – за поставяне на стентове на здрави хора.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *