• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  “Палечка” и “Лисугерът” в Кукления театър за Нощта на театрите
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  куклен театър

  Два спектакъла ще бъдат представени във варненския Куклен театър в Нощта на театрите на 16 ноември тази година, съобщиха от културната институция. От 19 часа започва премиерата на „Лисугерът“ по Славомир Мрожек, с режисьор Пламен Марков, който е автор на адаптацията и превода от английски.

  „Лисугерът“ е неповторимо представление за ума и сетивата. Спектакълът е създаден по 4-те миниатюри на Славомир Мрожек – „Лисугерът се стреми по-нависоко“, „Лов на лисици“, „Серенада“ и „Лисугерът философства“.

  Философските и в същото време атрактивни и забавни текстове на Мрожек са в основата на драматургията на спектакъла. Съчетана умело с ярките изразни средства на кукления театър, тя поднася на публиката впечатляващо, интелигентно забавление. За да се докоснем отново до вечните теми – за любовта и изневярата, за толерантността и амбицията да доминираш, за честността и лицемерието, за скритата човешка същност и лукавството. И да открием нещо от себе си, може би…

  Участват Стоян Стоянов, Галин Гинев, Вера Стойкова, Диана Цолевска, Гергана Господинова, Евгения Василева, Елица Данаилова, Боян Стоянов, Борис Коев, Красимир Добрев, Мария Томова, Иван Шумаров. Спектакълът е резултат от първата творческа среща между режисьора Пламен Марков и трупата на Държавен куклен театър – Варна.

  През деня – от 11 часа ще се играе „Палечка“ по Ханс Кр. Андерсен, постановка на Бисерка Колевска. Драматизацията е на Рада Москова, сценографията и куклите – Свила Величков, а музиката – на Нелко  Коларов. Участват Мария Томова, Елица Данаилова, Гергана Господинова, Теодор Христов, Иван Шумаров, Борис Коев

  От 10 до 13 часа на 16 ноември  ще се проведат „Отворени врати“ в Музея на куклите.

  Лисугерът

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg