• Varna
  9°
  слаб дъжд
  Влажност: 81%
  Вятър: 8m/s ENE
  Фандъкова иска законови промени за спиране на застрояването в София
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: БГНЕС
  Снимка: БГНЕС

  Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че до месец ще предложи структурни промени в общината. Първите думи на кмета, след като се закле за четвърти мандат, бяха: “Всеки от нас е в тази зала, защото е получил доверието на граждани на София. Днес подписваме клетвения лист. Независимо от това за какво са гласували, нашата партийна принадлежност отстъпва крачка назад.

  Изграждането на общност става с приемането на общи цели, с пътя заедно, с общите каузи. Минахме през тежка кампания, в която се казаха и истини, и лъжи – но едно ни обединяваше: обещанието за промяна за града. А промяната за София е в реалната работа и развитието на града. За промяната е нужда смелост, която да е над евтините сметки и популярност”.

  Фандъкова посочи и как ще се работи: “С много сме работили заедно, с други това предстои. Моята врата ще е винаги отворена за разговори и решения, няма да подкрепя чрез популизъм да се използва градът за решение на партийни задачи.

  В заключение Йорданка Фандъкова обяви, че до месец ще предложи на СОС структурни промени в общината. В тази връзка тя обяви посочи и новите ресори за заместниците си: строителство, дигитализация и инвестиции и транспорт.

  Вторият ресор, който е нов и по-интересен, е свързан с дигиталната реформа в общината, да се намали администрацията. За него Фандъкова възнамерява да предложи поста на Владимир Данаилов, който в председател на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции.

  Освен това със съгласието на главния архитект ще бъдат внесени промени в Закона за устройство на територията с цел спиране на презастрояването на града. В края на първото заседание на Общинския съвет бе избран и новият председател на СОС – старият шеф – Елен Герджиков от ГЕРБ. Той бе избран при тайно гласуване при гласували 60 общинари с 33 гласа “за”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *