• Varna
  9°
  слаб дъжд
  Влажност: 81%
  Вятър: 8m/s ENE
  Съдят управител на строителна фирма за измама в големи размери
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  съдебна зала

  64-годишният управител на строителна фирма Росен Р. е предаден на съд от Районната прокуратура във Варна за измама в големи размери, извършена като продължавано престъпление.

  В периода от 31 август 2007 г. до лятото на 2012 г. в качеството си на длъжностно лице с цел да набави за себе си и едноличното си дружество имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у живееща в чужбина варненка, че ще построи и ще й прехвърли апартамент заедно с идеални части от двор. В действителност обаче продал имота на друг, като причинил с това имотна вреда на пострадалата в размер на 17 000 лева и 14 500 евро.

  След датата, на която Росен Р. продал безсрочното право на строеж на същия апартамент на друг човек, той продължил да поддържа в заблуждение пострадалата, като направил опит да й причини  имотна вреда в размер на 2000 евро, но деянието му останало недовършено поради независещи от волята му причини.

  Подсъдимият е бил издирван с цел да бъде призован по делото. След като не е бил открит на постоянния си адрес в България, чрез Интерпол е установено, че живее в Чехия. Изпратена е била молба за правна помощ до властите в Чехия, които са му връчили лично призовка в качеството на обвиняем. Въпреки че е бил редовно призован, не се е явил на нито една от посочените дати.

  Ако бъде признат за виновен от Варненския районен съд, Росен Р. може да получи наказание от 2 до 8 години затвор, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото. 64-годишният Росен Р. е осъждан два пъти за измами с имоти по същата схема.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *