• Varna
  14°
  ниска облачност
  Влажност: 71%
  Вятър: 5m/s SE
  Трябва да се търси държавно финансиране за довършването на стадион „Варна”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  big_11

  Директорът на дирекция спорт в Община Варна Кристиан Димитров е в комисията под егидата на министъра на спорта, подписала меморандум между четирите държави (България, Гърция, Румъния и Сърбия) за съвместно домакинство на европейско и световно първенство по футбол (2028-2030 ) година.

  В интервю за Дарик и dsport той говори за два актуални варианта за завършването на стадион „Варна”, в който може да се играят мачове от подобни форуми.

  „Два са вариантите този стадион да бъде завършен навреме. Първият е собствениците на стадиона в апортната сделка с общината сами да довършат съоръжението в обозрими срокове и с ясна концепция как ще стане това. Вторият вариант е да има държавно финансиране. Обмисля се подобна възможност. Мое мнение е, че трябва да се търси държавно финансиране, за да се довърши този стадион. Той трябва да бъде съобразен с изискванията за провеждане на мачове от Европейско първенство. За световно трудно ще се преборим, тъй като там средата е много конкурентна. За Европейско имаме реални шансове. Два са вариантите за завършване на съоръжението, като се надяваме единият от тях да се случи. Стадионът няма да бъде само за спорт, но и за много културни масови събития. Във Варна нямаме място, на което да можем да съберем 15-20, 30, или 50 хиляди души за провеждането на един голям концерт например”, заяви Кристиан Димитров.

  Запитан, ако бъдат осигурени средства, за колко време стадионът може да бъде завършен, шефът на спорта във Варна отвърна:

  „Вие видяхте стадионът на Лудогорец за колко време беше направен. Ако има ясна концепция и финансиране, този стадион може да бъде готов за 2 години”.

  2 коментара

  1. опетков

   Стадионът отдавна трябваше да е готов. Срам и позор за общината. Бившият кмет К. Йорданов трябва да бъде съден за тази “сделка” с ТИМ. Профукаха толкова пари. Какво стана с последната сума от продажбата на земята за Кауфланд? Мисля, че бяха 30 млн лева? Имам усещането, че Кралев нарочно направи тази услуга на тимаджиите, за да има с какво да оправдават безобразното си неизпълнение на сроковете. Сега трябва да се преработват планове, проекти. С тези темпове не 2, а 20г. няма да им стигнат.

   • Борис

    Мисля, че за профукани пари най-много трябва да съжалява този, който ги е дал!
    Изграденото до момента не е малко и ако си следил строежа щеше да знаеш, че не отне повече от година и половина, време през което работата не спря.
    Така, че е реалистично да се смята, че стадион -Варна ще е готов за футболните форуми за които го целят.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *