• Varna
  14°
  разкъсана облачност
  Влажност: 67%
  Вятър: 5m/s SSE
  Марин Митев: Стадион „Варна“ ще бъде завършен навреме
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  817649

  Няма да пипат терените от апорта

  Стадион „Варна“ ще бъде завършен навреме, като средствата за това ще бъдат осигурени от собствениците на съоръжението. Това каза за Медийна група „Черно море“ изпълнителният директор на Спортен комплекс „Варна“ Марин Митев.

  Повод за това изявление е информация, оповестена в интервю от директора на дирекция „Спорт“ към община Варна Кристиан Димитров, че вариантите за завършването на стадион „Варна“ са два – от собствениците на съоръжението в апортната сделка с общината или с държавно финансиране.

  За медията Митев коментира, че стадионът ще бъде завършен навреме, а средствата в рамките на 60 млн. без ДДС ще бъдат осигурени от собствениците на съоръжението, без да се пипат терените от апорта.

  Стадион „Варна“, който ще бъде сред най-модерните на Балканите, е едно от четирите съоръжения, с които България ще кандидатства заедно с Румъния, Гърция и Сърбия за домакинство на европейско и световно първенство по футбол, съответно през 2028 и 2030 година, съобщава още Агенция “Черно море”.

  7 коментара

  1. Мина

   Кой точно собственик се има предвид? Защото нали се знае, че и всички ние – варненци – сме собственици на 33%, колкото е апортната общинска вноска в земя. Ако се има предвид Холдинг Варна АД, ще е коректно да се уточнява – мажоритарния собственик.

   И какво значи “ще бъде довършен навреме”? Коя година? Как беше по договор? Ще има ли неустойки за неизпълнен срок по договора?

  2. ММА

   За Световното по футбол през 2030 г във Варна най-вероятно се има предвид под “на време”

  3. Но тим

   Марин Митев – собственик на ТИМ, отговорил на Кристиян… къв беше там, директор на спорта в общината и спортист, треньор и тн в спортен клуб ТИМ…. ма ние не сме толкова прости. Да видим сега депутата от герб – питбула, състезател к треньор в ТИМ, както и другите му верни авери и авери на министъра Кралев – братя Димови и тн какво ще кажат.

  4. левски

   благодарение на вас/тим/,в нашия град всичко е замряло…

  5. Бай Марин

   Вервайте ми !

  6. БАУШ

   Изедниции, мошеници, кръвопийциии! уууу!

  7. MMA

   Основата я има, ако има пари, ще се построи бързо само че може би в момента го препроектират, за да бъде за 50 000 зрители, тъй като с 22 000 не може да приеме мач от Световнотго

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *