• Varna
  11°
  разсеяна облачност
  Влажност: 76%
  Вятър: 2m/s ESE
  Минималната пенсия става 250 лв. от 1 юли 2020 г.
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: БГНЕС
  Снимка: БГНЕС

  Властта вдига минималната пенсия, а първият ден от болничните няма да се плаща. Това стана ясно на брифинг след коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти. Смятаме, че чрез диалог можем да постигаме по-добри неща, обяви Даниела Дариткова. Диалог между партньорите има, коалицията е стабилна, обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той е доволен още от парите, заделени за отбрана, пише news.bg.

  Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че минималната пенсия от догодина става 250 лева. Това ще бъде заложено между първо и второ четене на бюджета за следващата година.Около 800 000 пенсионери засяга увеличаването на пенсиите, което ще е от 1 юли 2020 г.

  Циганчетата на 4-5-6 години ще влизат в детска градина задължително, като държавата ще поеме таксите им. Безплатните детски градини ще са за нискодоходни семейства, стана ясно от думите на вицепремиера Каракачанов. 70 милиона лева догодина ще задели държавата за изграждане на нови детски градини и училища.

  Първият ден от болничния няма да се плаща. Болничните се ограничават заради практиката по този начин служители да си удължават почивните дни.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *