• Варна
  -0°
  ясно небе
  Влажност: 69%
  Вятър: 6m/s W
  В Полша описаха два сценария за война между САЩ и Русия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Източник: iStock
  Източник: iStock

  Полското издание Mysl Polska описа два сценария на възможен въоръжен конфликт между САЩ и Русия. Първият от тях предвижда провеждането на масирана атака от страна на американската армия с използването на всички налични средства, включително ядрено оръжие. Според автора тази концепция крие рискове, тъй като Кремъл може да запази възможността “да нанесе еднакво разрушителен ответен удар”, предаде news.bg.

  Вторият сценарий включва няколко стъпки. Основната задача – поставянето на Русия в икономическа изолация. Тази концепция има за цел да “доведе до промяна на политическото ръководство”. Журналистът Антоний Конюшевский смята, че вероятността от започването на военни действия е напълно реална, тъй като Вашингтон спешно може да се нуждае от “относително мащабна война”.

  При това Русия се разглежда като най-вероятният противник и САЩ трябва да се “опитат да покорят страната заедно с нейното геополитическо пространство”. Изданието подчертава, че Русия при изключително сложни обстоятелства “успя да направи няколко гросмайсторски шахматни хода” – да постигне успех в Сирия, да поправи отношенията с Турция и Израел, като в същото време Вашингтон “претърпя унизително поражение в Близкия изток”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *