• Варна
  2°
  ясно небе
  Влажност: 80%
  Вятър: 2m/s N
  Обявиха международен конкурс за идеен проект за нова сграда на Карин дом
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Обявиха международен конкурс за идеен проект за нова сграда на Карин дом-DSC_0712

  Започна международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова сграда на Карин дом, която да позволи преместването на услугата за деца със специални нужди и техните семейства в нов дом. За целта Община Варна предостави парцел с площ 2450 кв. м, разположен в между улиците “Дойран” и “Кирил Шиваров” в района на Очна болница. Датската фондация Велукс ще финансира строителството.

  Конкурсът се реализира в партньорство с Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България. Това стана ясно на пресконференция днес с участието на Мая Донева – изпълнителен директор на Карин дом, Веселина Василева – координатор на проекта, главния архитект на Община Варна Виктор Бузев, адвокат Цвета Стоева и архитект Явор Панев – консултанти по организацията на конкурса.

  В него могат да участват български и чуждестранни лица или техни обединения с архитектурна проектантска правоспособност в съответната държава на регистрация. Срокът за предоставяне на проектите е 3 месеца – до 19-ти февруари. Съгласно заданието, общото надземно застрояване трябва да бъде проектирано до около 1800 кв.м, с 600 квадратни метра подземни паркинги, със запазване на оптимален брой от съществуващите дървесни видове и свободна дворна площ за парк и детски площадки.

  Повече информация за конкурса за проектиране на новата сграда на Карин дом може да бъде открита на специално създадената за целта страница: https://competition.karindom.org,

  1 коментар

  1. Александър

   Какво стана със стария Карин дом? Иван Станчов нали го беше дарил.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *