• Варна
  -0°
  ясно небе
  Влажност: 72%
  Вятър: 5m/s W
  Фестивал за 150-годишнината на таблицата на Менделеев събира над 400 деца
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  festival

  Фестивал, посветен на 150-та годишнина на периодичната таблица на Менделеев, организира на 22 ноември 2019 г. дирекция Образование и младежки дейности към Община Варна съвместно с  РУО-Варна, ТО на НТС – Варна и ЦПЛР-Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник”. От векове изкуството и науката са тясно свързани, а когато творците се вдъхновяват от успехите на учените, резултатът често е повече от впечатляващ.

  За участие във фестивала заявка са подали 402 ученици под ръководството на 44 учители от 24 училища и ЦПЛР. Залите и пространствата на обсерваторията през целия ден на 22 ноември 2019 г. ще бъдат завладени от  духа и таланта на екипите на участниците във фестивала. Ще се обединят в едно заложбите на ученици и учители от варненските училища и ЦПЛР в областта на природните науки, блестящото им логическо мислене и оригинални идеи заедно с техния артистичен, музикален и танцувален  талант, техният художествен поглед и емоции.

  Екипите са от  ученици с разностранни способности и учители по природни науки и приложни изкуства. На сцената на НАОП ще бъдат представени 11 екипа с танцови и музикално–сценични авторски изпълнения, 2 клипа, 9 екипа с над 20 експеримента и 8 театрални постановки. В пространствата на НАОП ще бъдат подредени над 50 творби на пластичното изкуство и 213 рисунки и постери. Програмата на фестивала е публикувана на сайта на НАОП “Николай Коперник”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *