• Варна
  5°
  ниска облачност
  Влажност: 86%
  Вятър: 2m/s ENE
  Продават Правец 8 и български робот по време на “черен петък”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  правец

  След като големите електронни магазини се надпреварват с все по-екзотични предложения за черния петък – инвестиционно злато, автомобили, екскурзии, български сайт предлага промоция в днешния ден за носталгиците по социалистическите технологични времена – компютър Правец 8 и легендарния български робот от 80-те години Робко-01, който се управлява от оператор, чрез компютъра Правец 8. Обявената цена за черния петък е 1999 лв.

  На въпрос „Защо технологичен сайт е решил да продава компютри, произвеждани преди 30 г.?“, Свилен Желев (управител на Kozelat.com) отговори: „Напоследък зачестиха случаите на носталгия по отминалите соц. времена. Затова решихме да предоставим избор и на хората, които си спомнят с умиление как са работили преди десетилетия на модерните за времето си Правец 8. Компютърът и роботът са колекционерски, реставрирани и изключително ценни. От роботът, например са произведени само 17 000 бр. до 1988 г. Днес са оцелели много малка част от тях. И този е един от малкото.“

  Екзотичното предложение е в сила само за днешния ден – петък, а от Kozelat.com обясниха, че от сутринта има няколко запитвания от ценители на родното технологично чудо от 80-те години.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg