• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  БДЧР не установи нерегламентирано изземване на пясък от морето
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: opoznai.bg
  Снимка: opoznai.bg

  Експерти на Басейнова дирекция „Черноморски район” провериха сигнал за багер, изкопаващ пясък в близост до морето и изграждащ укрепителна дига на плаж Академика в Равда. При обхода на плажа се  установи, че изградената дига е в южната част на плажа с дължина около 150 метра и височина 3-3,5 м. Проверяващите констатираха, че има следи от тежка техника по пясъка, но няма следи от дейности във водния обект. По време на проверката на плажа не е имало налична техника.

  Басейнова дирекция извърши и редица проверки на други плажове по южното Черноморие и плажове на север от Варна. На територията на община Несебър са проверени плажовете: „Слънчев бряг-север, „Слънчев бряг-централен” и „Слънчев бряг- Юг”. И на трите са констатирани изградени пясъчни диги. На територията на община Поморие са проверени плажове: „Поморие-Централен”, „Поморие-Юг” и „Поморие-Изток”, където е констатирано изграждане на пясъчни диги на два от тях.

  Изградени пясъчни диги има и във Варна на плаж „Рапонги”,  в к. к. „Свети Константин и Елена” плажове: „Астор Гардън”, „Азалия, „Слънчев ден” и „Кабакум – Центален”, както и в к. к. „Златни пясъци”– по цялото протежение на плажната ивица. Сравнително малки диги са изградени на плаж „Кранево – Централен”. На територията на община Каварна са проверени плажовете „Каварна централен” и „Икантълъка”.

  При всички проверки не е констатирана дейност във водния обект и нарушаване на Закона за водите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg