• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Още три деца с диабет получиха инсулинови помпи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  инсулинови помпи

  Жилищен комплекс „Лабиринт” дари още три нови инсулинови помпи на деца с диабет. Инициативата е по партньорството с Асоциация „Докосни дъгата” и Първа детска клиника – УМБАЛ „Св. Марина” – Варна с ръководител проф. д-р Виолета Йотова.

  От продажбата на всеки апартамент в комплекса, ръководството на компанията отделя процент от сумата за събиране на средства за закупуването на инсулинови помпи и консумативите към тях.

  Най-новият член на екипа на „Лабиринт” – Габриела Кирова – Мис България 2016, дари днес инсулиновите помпи от името на собствениците на апартаменти в комплекса. Това се случи на специална среща в УМБАЛ “Св. Марина”, на която присъстваха още олимпийската медалистка по борба Елица Янкова и младежките футболни национали Мартин Минчев и Илиан Илиев, които са сред лицата на “Докосни дъгата” и подкрепят дейно инициативите на асоциацията. Спортистите предадоха дарението на родителите на малчуганите.

  Кампанията започна преди няколко години и благодарение на осигурените досега от нея инсулинови помпи и сензорни устройства много деца с диабет водят нормален живот, без да се налага многократно инжектиране на инсулин всеки ден.

  darenie

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg