• Варна
  -0°
  разкъсана облачност
  Влажност: 64%
  Вятър: 8m/s N
  Студенти от Варна с награди за 8-и декември
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  991-ratio-studenti

  Осем студенти получиха награди от Община Варна за постигнати високи резултати в различни области на международно и национално ниво. Номинациите за годишните поименни награди бяха одобрени с пълно единодушие на заседание на Общинския съвет.

  Проектантът на релефната карта на Морската градина Кристиян Иванов е носителят на наградата в раздел „Технически науки“. Той е студент 5-ти курс, специалност „Архитектура“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

  В раздел „Природни науки, математика и информатика“ призът е за третокурсника Светослав Хаджитодев, специалност „Информационни и комуникационни технологии в морската индустрия“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Студентът е бронзов медалист от Националната студентска олимпиада по компютърна математика „Акад. Стефан Додунеков“.

  Кристина Димитрова от Висшето училище по мениджмънт – Варна получава наградата в раздел „Изкуство“. Четвъртокурсничката от специалност „Хотелиерство и кулинарни изкуства“ има спечелени три първи места – за най-добра шоколадова скулптура, за най-добър ресторантьорски десерт и в категория „Сладкар на България“, в Националната купа на България през април тази година.

  В раздел „Педагогически науки“ призьор е Любослав Александров, студент 3-ти курс, специалност „Информатика“ в Икономически университет – Варна. Той има завоювано четвърто място в XXXI Републиканска студентска олимпиада по програмиране.

  Сред наградените е и Габриела Панайотова, студентка 6-ти курс, специалност „Медицина“ в Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна. В конференцията „Моята професия през 2040 г. – перспективи за развитие на висшето училище в България“ през април 2019 г. тя печели първо място със собственото си клинично проучване „Влияние на продължителността на контрактите върху първичните симптоми на депресия и тревожност при моряци“.

  Още една студентка 6-ти курс, специалност „Медицина“ в МУ – Варна, ще получи приз от Община Варна. Това е Магдалена Близнакова, завоювала трето място на научна постерна сесия в Международен конгрес на медицинските науки ICMS в София.

  В раздел „Сигурност и отбрана“ наградата отива при Десислава Вълчева, студентка 4-ти курс, специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Тя е шампион по тласкане на гюле в Държавното военно лично-отборно първенство по лека атлетика, състояло се през юни 2019 г. в Сливен.

  Призът в раздел „Социални, стопански и правни науки“ е за Виктория Тодорова, студентка 5-ти курс, специалност „Право“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Тя е участвала в студентска научна сесия „Младеж, наука, съвременност“ с доклад на тема „Доживотният затвор без право на замяна и правото на помилване“ и успешно е завършила стажантска програма под егидата на вицепрезидента на България.

  За поредна година в категория „Аграрни науки и ветеринарна медицина“ няма номинация. По традиция отличията ще бъдат връчени на тържествена церемония в Община Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *