• Варна
  7°
  ясно небе
  Влажност: 42%
  Вятър: 3m/s ENE
  Днес се прощаваме със Стоянка Мутафова
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Стоянка Мутафова

  Днес роднини, приятели и почитатели ще си вземат последно сбогом с актрисата Стоянка Мутафова. Тя почина на 6 декември на 97 години след болничен престой във ВМА.

  Поклонението ще бъде от 11:00 часа в Сатиричния театър.

  В памет на звездата и един от създателите на “Сатирата”, в театъра ще има и стол с нейното име.

  Въвежда се временна организация на движението в София във връзка с поклонението. От 10.00 до 17.00 часа на 9 декември се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. “Стефан Караджа“ в участъка между ул. “Г. С. Раковски“ и ул. “6-ти септември”.

  Стоянка Мутафова участва в повече от 90 театрални постановки. Многобройни са и изявите и в телевизионни продукции и киното. Основен неин партньор на сцената е Георги Калоянчев, но играе още с Георги Парцалев и Апостол Карамитев.

  Остава в историята на българското кино с ролите си в “Точка първа”, Любимец 13″, “Специалист по всичко”, “Бялата стая”, “Топло”… В детските спомени няма да забравим и с ролята й на баба Цоцолана в “Патиланско царство”.

  За професионалните й постижения легендата на българския театър има множество отличия, сред които орден “Стара планина”, наградите “Аскеер”, “Златен век”, “Златен Кукерикон”, почетна награда “Принос в културата и обогатяването на световното театрално изкуство”, голяма награда за изключителни постижения в световното театрално изкуство “Парад на изкуствата” и много други.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg