• Варна
  8°
  ясно небе
  Влажност: 39%
  Вятър: 5m/s E
  Транспортираха Ванко до германската клиника, в която ще се борят за връщането му към живота
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  920305

  14-годишният Иван Тодоров от Варна бе транспортиран под наблюдението на лекар с линейка до клиниката в Германия, където специалисти ще продължат да се борят за връщането му към живота, научи Varna24.bg.

  Добрата новина съобщи за медията ни Наталия Димитрова, организатор на поредицата от благотворителни събития за набирането на средства за лечението на младия боец, който пострада жестоко в зловеща катастрофа, при която загинаха майка му и баба му. Ето какво сподели тя:

  “Още една добра новина от каузата “Заедно за Ванко”. Ванко бе транспортиран от професионалисти в областта на медицината и медицинския транспорт Веселин Николаев и Ники Николов, които допринесоха това да се случи по възможно най-добрия за Иван начин. Благодарение на професионализма, хуманността и адекватните грижи на д-р Гайдаров по време на транспортирането, Ванко вече е настанен в Шьон Клиник, Германия.

  Изказваме огромни благодарности към целият екип на МБАЛ “Св. Анна”, всеотдайните прекрасни лекари и персонал от отделенията по реанимация и неврохирургия и най-вече към екипа на проф.Калевски, на д-р Ханджиев и всички, които полагаха грижи за Ванко в продължение на близо 6 месеца, от момента на неговото постъпване до 7 декември, когато той беше транспортиран.

  Благодарим на всички добродетели и хора с големи сърца за съпричастността и подкрепата в каузата. Благодарение на всички Вас Ванко има шанса да се рехабилитира в Германия”, сподели Наталия.

  Припомняме, че за около месец, благодарение на всеотдайния труд на Наталия и нейните съмишленици, бяха събрани над 85 000 евро, нужни за връщането на Ванко към живота. Всички съпричастни с каузата се молят чудото на живота да победи и детето час по-скоро да излезе от състоянието на будна кома и възможно най-скоро да има шанс да се върне при своите две братчета и баща си.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg