• Варна
  8°
  ясно небе
  Влажност: 36%
  Вятър: 4m/s E
  В руското училище във Варна ще се проведе инициативата „Приятелят на дядо Коледа“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Руското училище

  Във варненското училище СУЕО „А. С. Пушкин“ ще се проведе инициативата „Приятелят на дядо Коледа“. Това съобщиха от Училищното настоятелство в гимназията. СУЕО „А. С. Пушкин“ – град Варна е най-голямото училище в града с близо 1500 деца. Както може би знаете в него работи активно и реализира успешно големи и амбициозни проекти родителският актив в лицето на Училищното настоятелство.

  „През миналата учебна година успяхме да реализираме с лично време, средства, труд, множество благотворителни акции и подкрепа от известни личности прекрасната инициатива на родителите за обновяване на училищната библиотека, която се помещава в една от двете къщички, намиращи се в двора на училището. През тази година също предстоят много инициативи и нов голям проект.

  Дотук успяхме да срещнем децата, учителите им и родителите им с известни актьори, писатели, музиканти и организации, като нарекохме тези срещи „Срещи за вдъхновение“. Сред гостите ни са били Симеон Лютаков, Захари Карабашлиев, Мадлен Алгафари, Стефан Вълдобрев и Дмитрий Глуховски.

  През тази година първата такава среща отново е организирана от родител и тя ще бъде с известната в цяла България. Тя ще представи в нашата нова библиотека своята втора книга, наречена „Приятелят на Дядо Коледа“. „Сърдечно Ви каним на една емоционална среща с „Приятелят на дядо Коледа“ и нейния автор Мария Пеева . Инициативата е предвидена за днес, понеделник, от 15.00 часа в Училищна библиотека, където ще се проведе – среща с най-малките читатели.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg