• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 74%
  Вятър: 4m/s N
  КНСБ: Сивият сектор в България генерира около 23 млрд. лева
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  2111989223

  Според синдикатите всяка майка, която е осигурявана на такова трудово възнаграждение, губи около 4 800 лева за периода на майчинство. Натрупаните пари за пенсии на хора на минимални заплати, които всъщност получават останалите по друг договор са около 50 000 по-малко.

  Едни от секторите с най-висок процент на сива икономика остават строителството и автосервизите. От КНСБ днес представиха резултатите от своя проект за активно гражданско участие за превенция и ограничаване на недекларираната заетост. По него до този момент е разработено и мобилно приложение за получаване на сигнали.

  Пламен Димитров, президент на КНСБ: За да има сиви плащания към работниците, недекларирани и неустановени отношения, трябва да има първо сиви обороти.

  Владислав Горанов, министър на финансите: Сивата и неформална икономика изисква гориво, за да се стигне до неформалната заетост и това гориво са сивите обороти, които непрекъснато трябва да бъдат на вниманието на приходните администрации.

  Деница Сачева, министър на труда и социалната политика: Истинската битка с недекларирания труд минава оттам, минава през момента, в който всеки един български гражданин ще има нетърпимост тогава, когато някой не спазва законите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *