• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Прекратиха мач по водна топка заради бой на басейн “Приморски”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Водна топка Комодор

  Сериозни наказания след инцидента

  Мачовете квалификациите за мъжкото първенство по водна топка в група „А” се играха в София, а във Варна бяха срещите от група „Б” между петте варненски клуба – КПС Варна, Черно море, Аква спорт, Комодор и Тича.

  За съжаление, началото на новия сезон в мъжката водна топка беше белязан с нелицеприятни инциденти, некореспондиращи с духа на феърплея. В центъра на скандалите се оказаха КПС Варна и Аква Спорт. Срещата помежду им на басейна в комплекс „Приморски” беше прекратена на полувремето заради размяна на удари между състезатели при смяна на местата на отборите. Инцидентът става при 3:5 за Аква Спорт. Техническата комисия на БФВТ предстои да се произнесе за крайния резултат от мача, затова все още не може да бъде обявено крайно класиране от турнира във Варна, добавят още от БФ по водна топка. Вариантите, които посочват от централата, са служебна загуба на един от двамата съперници, едновременна служебна загуба и на двата отбора, доиграване на мача или преиграване на срещата.

  Решението на Дисциплинарната комисия на БФВТ е: лишаване от домакинство за 5 турнира и глоба от 1500 лв. за КПС Варна; лишаване от домакинство за 4 турнира и глоба от 900 лв. за Аква Спорт; лишаване от състезателни права за 4 срещи и глоба от 400 лв. на Светослав Илиев; лишаване от състезателни права за 3 срещи и глоба от 300 лв. на Дамян Любомиров, и двамата от Аква Спорт.

  Батални сцени имаше и в столицата, на мача Локомотив НН – ЦСКА.

  Решенията подлежат на обжалване пред УС на БФВТ в 7-дневен срок от съобщаването му. Предстои санкциите за случилото се на мачовете във Варна и София да бъдат потвърдени на заседание на УС на БФВТ, който има право да ги промени, се уточнява в съобщението.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg