• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Бойко Борисов: Думите „одържавяване“ и „национализация“ са дълбоко неверни (видео)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Бойко Борисов

  Думите „одържавяване“ и „национализация“ са дълбоко неверни. Когато държавата дава лиценз на фирми да упражняват бизнес и те трябва да плащат такси, а те не го правят, се взима лицензът и нищо друго. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание по повод предвижданите промени в Закона за хазарта.

  „Създава се много грешно впечатление с умисъл или не, или от незнание, но в публичното пространство вървят странни заключения. На моето бюро има доклад от Агенцията за държавен и финансов контрол, който касае разликите в плащане на такси за стотици милиони. Има много фирми, но тъй като вече прокуратурата са направили изземвания вчера, няма да коментирам фирмите като имена“, обясни Борисов.

  Той посочи, че след като приключи работата на прокуратурата, ще стане ясно и кой носи вина за това.

  „Обаче е сигурно – никой, на никого няма намерение да взима фирмата, още по-малко да се национализира. Ако има нарушения ще му се вземе лицензът. Къде е национализацията“, пита Борисов.

  Той подчерта, че е възложил на финансовия министър и на Менда Стоянова, че ако се стигне до гласуване на промените в Закона за хазарта, изрично да стане ясно, че освен държавата, друг няма да се занимава с тази дейност.

  „Къде е свързан футболният клуб „Левски“? „Левски“ го има преди мен, ще го има и след мен“, каза премиерът, който утре ще се срещне с фенове на клуба.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg