• Варна
  12°
  ясно небе
  Влажност: 71%
  Папата отправи молитви за заразените с новия коронавирус
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  коронавирус китай

  Извън случаите на заболели в Китай, вече има заразени в Хонконг, Макао, Тайван, Тайланд, Япония, Южна Корея, САЩ, Канада, Виетнам, Сингапур, Непал, Франция, Австралия и Малайзия.

  Папа Франциск се моли за хората, заразени с новия коронавирус, както и за успех в усилията на властите да се справят със заразата, предаде РИА Новости.

  “Моля се за хора, които са се разболели вследствие на вируса в Китай. Господи, приеми в мир починалите, успокой семействата на загиналите, и помогни на китайските власти в борбата им със заразата”, заяви Главата на Римокатолическата църква в неделната си проповед пред вярващите, събрали се на площад “Свети Петър” във Ватикана.

  Още на 31 декември 2019 г. китайските власти информираха Световната здравна организация за наличието на огнище на неизвестен до момента вирус в град Ухан, намиращ се в централната част на страната. Впоследствие експертите установиха причинителя на заболяването – коронавирус 2019-nCoV.

  Новият коронавирус взе 56 жертви в Китай. Властите в тежко засегнатата провинция Хубей съобщиха за 15 нови смъртни случая и 323 нови потвърдени заразени. Потвърдените инфекции в цялата страна са 1610.

  „Китай е изправен пред тежка ситуация предвид ускоряващото се разпространение на новия вирус“, каза вчера президентът на Китай Си Дзинпин. Властите започнаха строителство на втора болница в епицентъра на епидемията. 1300 легла са предвидени за болните.

  Властите на Ухан – огнището на заразата, поставиха града и неговите 11 милиона жители под пълна карантина още в четвъртък.

  Властите в страната съобщиха, че от днес се спират всички влизащи и излизащи автобуси, затварят се всички туристически атракции, и се отменят всички мащабни събития по време на празниците за новата китайска година.

  Два научни анализа на епидемията сметнаха, че новия вирус предава болестта средно на 2-ма или 3-ма души.

  Първи случай на зараза с новия коронавирус беше регистриран в Португалия. Мъжът е пристигнал от град Ухан, състоянието му е стабилно.

  В Торонто също беше регистриран първият предполагаем случай на коронавируса. Пациентът е мъж на около 50 години, които е посетил Ухан. Пристигнал в Канада на 22 януари и на следващия ден бил приет в болница Сънибрук в Торонто. Пациентът е поставен под карантина.

  Седем души с висока температура и признаци на новия вирус са хоспитализирани в северен квартал на Москва. По предварителни данни всички те са китайски граждани и били отседнали в хотел в района “Войковски”. По-късно версията за коронавирус беше отхвърлена.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg