• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Плувен турнир във Варна става световна квалификация
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Black Cup Sea

  Black Cup Sea е от 12 до 14 юни на комплекс “Приморски”

  Българската федерация по плувни спортове е със завишен държавен бюджет от 900 000 лв. в олимпийската година. Сумата е с 50 000 лв. повече от тази през 2019 г. и това е заради подготовката на водещите състезатели за Игрите в Токио. За разлика от другите федерации той е не за един, а за четири спорта – плуване, плуване в открити води, скокове във вода и артистично плуване.
  От ФИНА (Международната федерация по плувни спортове) се чака зелена светлина турнирът Black Cup Sea – във Варна (12 – 14 юни), да бъде утвърден като квалификация за световното първенство на малък басейн тази година и на голям догодина.
  Председателят на БФПС Георги Аврамчев сподели пред BGswim.com, че има уверението на Министерството на младежта и спорта, че при спечелването на нови олимпийски квоти ще бъдат отпуснати допълнителни средства.
  В момента покрити нормативи „А“, даващи право на участие в Токио, имат Антъни Иванов и Йосиф Миладинов. Двамата делфинисти, както Габриела Георгиева, Диана Петкова, Йордан Янчев, Калоян Левтеров, Любомир Епитропов и Светлозар Николов, оформят осмицата на олимпийска подготовка. С изключение на Иванов, Миладинов и Епитропов останалите в момента са на лагер на Белмекен, приключващ в края на седмицата.
  Аврамчев обясни още, че БФПС ще получи от спортното министерство допълнителни 60 000 лв. за провеждането на трите олимпийски квалификации – двата държавни шампионата за мъже и жени в София през април (10 – 12 април) и юни (25 – 28 юни), както и турнира за Купата на кмета в Бургас (22 – 24 май). Ще бъде закупено ново електронно табло, отбелязващо резултатите по време на състезания, както и десет панела за измервателната уредба на федерацията, също и хронометри.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg