• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Отлагат с шест месеца влизането на наредба Н-18
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Владислав Горанов

  Планираният за утре протест срещу наредбата се отменя.

  Влизането в сила на Наредбата Н-18 за касовите апарати ще бъде отложена с шест месеца, съобщи БНТ. Това стана ясно след среща на министъра на финансите Владислав Горанов с хотелиери и ресторантьори.

  „От няколко дни остро се поставя въпроса за прилагането на Наредба Н-18. На срещата днес се договорихме да се удължи срокът за специални софтуери с 6 месеца след 31 януари. В това време ще се работи за изясняване на спецификите в този бранш. Ще проведем и работни формати за прилагането на режима на запечатване на търговски обекти. Има какво да се усъвършенства, за да няма подозрения от своеволия. Обединихме се около философията на наредбата, има нужда от още комуникация, уважавам позицията на колегите от бранша и това, което разпореди премиерът“,  заяви министър Горанов.

  Хотелиерите и ресторантьорите отменят планирания за утре протест.

  „Благодарим, че министърът и екипът му ни изслушаха. Отворихме и темата за диференцирана ставка на ДДС. Призоваваме структурите ни да не реализираме протеста, обявен утре в 12 ч. Призоваваме членовете си да останат по места и да не идват на протест“, заяви Вени Петрова председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

  „Доволни сме много от срещата, бяхме чути“, посочи още тя.  Става ясно и че дискусиите ще продължат. „Така след 6 месеца ще имаме работеща наредба“, смята Петрова.

  Наредбата трябваше да влезе на 31 януари.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg