• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Връчват “Ветроходец на годината” 2019 във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ветроходец на годината

  За първи път наградите се връчват в морската столица

  С официална церемония в Юнашкия салон на Варна, на 31-ви януари ще се проведе връчването на наградите “Ветроходец на годината”, в която ще бъдат отличени най-изявените спортисти в красивия спорт на морето и вятъра. Списъкът включва състезатели както от детското ветроходство, така и от олимпийските класове и киловите яхти.

  Сред отличените има представители на различни клубове, част от Българска федерация по ветроходство, които са показали високи спортни постижения в своите класове на национално и международно ниво. Това е първият път, в който наградите се връчват в морската столица, а присъствие са заявили министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Община Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев – много родители, треньори, партньори и приятели на ветроходството. Водещ на церемонията ще е дългогодишният спортен журналист Румен Генов.

  „Това е един празник за децата и се надяваме да можем да отдадем заслужено уважение към техните усилия. Трима ще бъдат носителите на награда Ветроходец на 2019 – съответно победител и двама подгласници, но сме се постарали да отдадем признание на всички, показали постоянство и добри представяния в различните класове през годината“, сподели Росен Марангозов – Президент на БФВетроходство.

  Изминалата година беше изключително силна за родните спортисти, които взеха участие в редица световни форуми, а Варна отново беше домакин на провелата се през юни Европейска купа в клас Лазер. Морската ни столица се очаква отново да бъде домакин на кръг от купата, а през 2021 да посрещне и над 300 яхти в Европейското първенство. Тазгодишната надпревара ще е тест за Олимпийските игри в Токио, но също и опознавателна за състезателите, които ще атакуват европейското злато у нас догодина. Така те ще могат да опознаят теченията, ветровете и спецификите на варненския залив, като това ще им даде възможност да проведат целенасочена подготовка.

  Събитието се провежда с подкрепата на Медицински университет – Варна, които разполагат със свой собствен отбор по ветроходство и за поредна година ще подкрепят Българска федерация по ветроходство в техните усилия за популяризиране на този спорт.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg