• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Парламентът ратифицира търговското споразумение СЕТА на първо четене
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Парламент

  Предстои второ четене на Споразумението на ЕС и Канада

  Със 110 гласа „за“, 98 – „против“ и 7 – „въздържали се“ Народното събрание ратифицира на първо четене търговското споразумение на Европейския съюз/ЕС/ и Канада – СЕТА.

  Според Джема Грозданова от ГЕРБ СЕТА създава икономически възможности за България с минимален риск за националния интерес, а опасенията за ГМО продукти и шистов газ нямат основания. Страната ни ще задълбочи своите контакти с Канада, която е основен съюзник от НАТО и един от най-близките стратегически партньори на ЕС, категорични са от най-голямата група в парламента.

  В отрицателен вот Искрен Веселинов от Обединени патриоти /ОП/ посочи, че е гласувал против ратификацията на документа, защото това е дълбоко убеждение на ОП.

  „Днес не е добър ден за българската демокрация, това е  заплаха за българите в интерес. Призоваваме хората да са по-активни, предстои споразумението да се гледа на второ четене и то да бъде отхвърлено“, надява се Искрен Веселинов.

  Не приемаме този начин на правене на международна търговия, каза Филип Попов от БСП. Той посочи, че благодарение на групата на БСП ще има второ четене на споразумението и това е шанс то да бъде отхвърлено.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg