• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ГЕРБ-Варна: Декларацията на ДБ доказва фалша и лицемерието на авторите на “дясната” позиция
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Общински съвет 2012
  Гласуване на ОУП на Община Варна – 04.07.2012

   

  В отговор на разпространена декларация на Коалиция „Демократична България“ – Варна, относно Общия устройствен план на Варна, групата на ПП ГЕРБ в Общинския съвет на града разпространи декларация.

  Публикуваме  пълния текст:

  По повод разпространена декларация на Коалиция „Демократична България“ – Варна, относно Общия устройствен план на Варна държим да допълним пропуснатите факти, които доказват фалша и лицемерието на авторите на „дясната“ позиция:

  1. ОУП на Варна е приет с решение на Общински съвет – Варна,  04.07.2012 г.,   с 43 гласа „за“, 0 „против“ и 0 „въздържал се“.  ПП ГЕРБ има 18 съветници, от общо 51.  Сред съветниците, подкрепили Общия устройствен план на Варна, са Ивайло Митковски, Николай Недков и Костадин Костадинов от групата „Коалиция “Синя Варна утре”, със съпредседатели Костадин Костадинов и Ивайло Митковски (видео от гласуването).

  2. Планът е приет без никакви забележки, включително от съветниците от групата  „Коалиция “Синя Варна утре”.

  3. Заповед за влизане в сила на ОУП на Варна е издадена от МРРБ, не са постъпили възражения от съветниците от групата  „Коалиция “Синя Варна утре”.

  Във връзка с гореизброените факти групата на ПП ГЕРБ – Варна в Общинския съвет, призовава  представителите на т. нар. десни партии в Общинския съвет на Варна да поемат своята отговорност и да заявят ясно, че през 2012 г. са подкрепили заложените параметри в действащия ОУП без възражения. Затова възмущението им от строителството днес е лицемерно и фалшиво, включително и срещу изграждането на обект в района на Паметника на българо-съветската дружба.  Припомняме, че в този конкретен случай подробният устройствен план на бъдещата сграда е дело на инж. Йоан Каратерзиян, активист на Коалиция „Демократична България“– Варна.
  Ако господата Васко Василев, председател на ДСБ – Варна, и Нелко Начев,  председател на ДА,България – Варна, имат отговорно отношение  по темата за градската среда, нека да предложат на своите представители в Общинския съвет да се включат в експертни разговори.
  Подобна покана вече бе отправена и от кмета на Варна Иван Портних.  Вместо излъчване на експерти обаче, ръководствата на ДСБ – Варна и ДА, България – Варна, предпочетоха отново демагогията и медийните импровизации.
  Затова отново отправяме покана към общинските съветници и експерти от Коалиция „Демократична България” – Варна, за експертна среща за строителството в града, на която ще бъдат поканени главният архитект на Община Варна, представители на проектантския екип, разработил ОУП, юристи.
  Очакваме Ви  на 17.02.2020 г. от 13:00 часа в стаята на Общинския съветник.

  Група на ПП ГЕРБ в ОбС на Варна

   

  3 коментара

  1. Асен

   Демокатична България лъжат както винаги!

  2. Ани

   Не е новина за никого, че ДБ са лицемери.

  3. Толев

   Нищо ново за ДБ. Пионките от олигарха Иво Прокопиев от край време си служат със спекулации и невярна информация, за да заблуждават хората.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg