• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ГЕРБ няма да подкрепи процедура по импийчмънт на президента (видео)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  ГЕРБ импийчмънт

  Корнелия Нинова твърди, че е отказала нещо, което никога не сме ѝ предлагали, каза Дариткова

  Във връзка с появилите се идеи, информации, спекулации и коментари, искаме да ви уведомим, че днес имаше заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Ние като партия и парламентарна група взехме решение да не инициираме и подкрепяме процедура по импийчмънт на президента. Това съобщи по време на брифинг вицепремиерът Томислав Дончев.

  „Аргументите за това са политически, защото ние не желаем да има война между институциите. България има нужда от нормално работещи институции. Не искаме да допринасяме за разделението между обществото. Не желаем да инвестираме в политическо противопоставяне и да допринасяме за разделението на обществото. Политиката е изкуството да се обединяват хората в цел, разделението на хората не е политика“, допълни той.

  „Войната между институциите не беше по наша инициатива, не смятаме , че това е от полза на България и разчитаме на разумен подход от всички, които са получили доверието на хората да ги представляват в рамките на техните конституционални правомощия“, допълни Даниела Дариткова.

  „През тази седмица бяхме свидетели на постове на Корнелия Нинова във Фейсбук, в които твърди, че ни е отказала нещо, за което ние не сме я канили изобщо. Не сме предлагали на БСП коалиция и имаме решение за това на конгрес на ГЕРБ“, категорична беше Дариткова.

  „Нашите колеги от опозицията – БСП продължават да следват политиката си и да привличат вниманието чрез внушения“, допълни тя.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg