• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Съвместна изложба представя градовете Тирана и Тбилиси
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Съвместна изложба представя градовете Тирана и Тбилиси

  Съвместна изложба, организирана от посолствата на Албания и Грузия в България и Регионалния исторически музей във Варна, представя столиците на двете държави – Тирана и Тбилиси. На официалното откриване на експозицията в зала „Север“ на музея присъстваха посланиците на Албания Н. Пр. г-жа Доника Ходжа, и на Грузия Н. Пр. г-жа Тамуна Лилуашвили.

  „Здравейте, името ми е Тирана“ представя хронологична ретроспекция на развитието на албанската столица, която, според съществуващите документи, е основана през 1614 година. Археологически находки показват, че на мястото й е имало селище още през 6 век. Чернобелите фотографии изобразяват известните тирански мозайки, централния площад, часовниковата кула, както и редица други емблематични за града места.

  „Здравейте, името ми е Тбилиси“ се показва за първи път и включва съвременни изображения, представящи грузинската столица. Смесица от архитектурни стилове, хармония на минало и настояще, събрани в колекция от 25 цветни снимки.

  Изложбата се организира със съдействието на отдел „Най-нова история“ към РИМ – Варна и ще може да бъде разгледана до края на март.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg