• Варна
  7°
  слаб дъжд
  Влажност: 75%
  Вятър: 6m/s NE
  Менда Стоянова: С промените в закона парите за лотария ще отиват за спорт, а не в джоба на бизнесмени
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Менда Стоянова

  Само за 2018 г. са изхарчени 1,2 млрд. лв. за лотария, посочи още тя

  „Смисълът на промяната цели да спре тази лудост, която в момента се вихри по магазини, будки за вестници и по пощи, където хората получават пенсиите си. Сумите, които се харчат за лотария само за 2018 г., са били милиард и 200 млн.”. Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова относно промените в Закона за хазарта, които станаха факт вчера пред Нова телевизия.

  „В текстовете, които приехме, поставяме ограничения Българският спортен тотализатор да извършва тази дейност единствено и само в собствени или наети обекти, които да бъдат обособени. Всичко това ще ограничи дистрибуцията на талони да се извършва от абсолютно всеки продавач”, каза още тя.

  Запитана дали например голям магазин може да обособи кът, в който да се продават лотарийни билети, Стоянова отговори: „Няма никакъв проблем тотото да си направи пункт там. Както има на други места такива пунктове, така те могат да решат да разширят мрежата си и на тези места, но е ясно, че това ще бъде обособен тото пункт”.

  „Хазартът е забранен в много малко страни по света. т.нар. „мек хазарт”, какъвто е въпросната лотария, винаги и навсякъде се използва за спонсориране на спорта. В случая, Спортният тотализатор, след като получи залозите и изплати печалбите и разходите, цялата друга печалба отива в Министерството на младежта и спорта, а част от нея и във фонд „Култура”. Така вместо да отива в джоба на бизнесмени това, което хората са решили да похарчат за лотария, ще отива за спорт“, посочи Менда Стоянова.

  1 коментар

  1. ММА

   никой няма да купува тая измама лотариен билет, най-големите перачници казината и еврофутболите що не ги закачете бе ей

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg