• Варна
  11°
  ниска облачност
  Влажност: 57%
  Вятър: 2m/s ESE
  Посланикът на Китай: България предприе адекватни мерки срещу коронавируса
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  китайски посланик в България Дун Сяодзюн

  Посланикът благодари за оказаната международна подкрепа след избухването на епидемията с новия коронавирус

  България е предприела подходящи и адекватни мерки за превенция срещу разпространението на коронавируса. Това категорично заяви китайският посланик в България Дун Сяодзюн в предаването “Денят започва” на БНТ.

  „Китайското правителство обърна голямо внимание върху нужните стъпки за превенция и контрол. Мерките са най-строги и всеобхватни, много от тях дори надхвърлят изискванията на международните здравни разпоредби“, посочи Н. Пр. Дун Сяодзюн.

  Според нашата информация, около 500 китайски граждани живеещи и работещи в България, са се върнали в Китай по празниците, съобщи посланикът.

  „Сега е организиран специален превоз и всички връщащи се, ще бъдат под 14-дневно домашно наблюдение. До момента около 130 граждани са се върнали обратно в България“, посочи той.

  Посланикът благодари за оказаната международна подкрепа след избухването на епидемията с новия коронавирус.

  „След избухването на епидемията ние правим всичко възможно да се справим, разчитайки на собствените си сили, но благодарим и приветстваме цялата международна подкрепа. В момента се нуждаем от медицински консумативи, като защитни облекла, очила, маски и т.н“, посочи Н. Пр. Дун Сяодзюн.  

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg