• Варна
  12°
  ясно небе
  Влажност: 20%
  Вятър: 7m/s E
  Над 100 китайци под доброволна карантина заради коронавируса у нас
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  коронавирус

  Китайската общност у нас предприе мерки срещу разпространението на коронавируса, предаде bTV. Бейжън Дженг разказа, че още при пристигането на нейни сънародници в България, те ги транспортират от летището до техните домове и остават под домашна карантина за 14 дни.

  Всички, които се завръщат от там, нямат никакви съмнения, че са здрави, но това е превантивна мярка. Пазаруваме предварително за тях. Не е задължително, не е по заповед. Още от 27 януари го правим, обясни Дженг.

  По думите ѝ нейните сънародници приемат положително мярката и смята, че е добра идея. Дженг каза, че над 100 китайци у нас са под карантина. Те са пристигнали след 27 януари.

  Те разказват, че контролът в Китай е много голям и очакват бързо да отшуми. Преди карантината, повечето хора съзнателно са се изолирали сами. Със сигурност има притеснение, но не трябва да изпадаме в паника, посочи тя.

  Дженг заяви, че отношението към нея не се е променило, след като стана ясно колко опасен е коронавирусът, но определено има притеснение у българите, спрямо китайците у нас.

  Междувременно AFP съобщава, че жертвите на новия коронавирус в Китай са вече 803 души, след като в провинция Хубей, огнище на заразата, са регистрирани 81 нови смъртни случая.Броят на смъртните случаи вече е по-висок от този по време на епидемията от „САРС“, при който загинаха 774 души през 2002-2003 г.

  Здравните служби потвърдиха още 2147 нови случая на заразяване, като по този начин броят на заразените в Китай достигна 36 690 души.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg