• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Даниела Дариткова: България винаги е водила разумна и балансирана външна политика
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Даниела Дариткова

  България винаги е водила разумна и балансирана външна политика, но категорично тя е ориентирана в евроатлантическа посока. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в интервю за предаването „Неделя 150“ по БНР. „Корупцията в България е обект на интерес както за нас като управляваща партия, защото ние сме заявили непримиримост към нея, така и на нашите международни партньори“, добави Дариткова.

  „Освен интереса на САЩ и техните реакции по отношение на конкретни личности, ние сме подложени на едно аналогично наблюдение от нашите европейски партньори. Говоря за Механизма за сътрудничество и проверка. Разчитам, че скоро време ще успеем с нашите собствени механизми да се справим с корупцията в размерите, които се очакват от нашите партньори и от българските граждани, за да можем наистина да се декларираме като правова държава с всички елементи на това в разбирането на нашите партньори“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

  По думите ѝ САЩ има своите аргументи, за да анонсират и оповестят това решение по отношение на съдия Андон Миталов и неговото семейство. „България винаги е водила разумна и балансирана външна политика, но категорично тя е ориентирана в евроатлантическа посока“, посочи Дариткова.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg