• Варна
  5°
  ясно небе
  Влажност: 35%
  Вятър: 3m/s NE
  Израелски турист е открит невредим след близо 6-часова издирвателна акция в курорта Боровец
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Боровец

  Спасителните действия са проведени от полицейски екипи с пълното техническо и оперативно съдействие на собственика на съоръженията в ски зоната.

  Около 19 часа на 9 февруари израелски турист заявил в полицейския участък в курорта Боровец, че около 16 часа за последно е разговарял със сина си, който му съобщил, че тръгва от връх „Ястребец“ към курортния комплекс със сноуборд, след което е загубил връзка с него. Изяснено било, че около 15.30 часа 23- годишният мъж се е качил с кабинкова въжена линия до последната станция, като след разговора с баща си е спрял да отговаря на телефона. Това съобщиха от пресцентъра.
  Веднага след получаването на сигнала младият мъж бил обявен за общодържавно издирване, а с цел установяване на местонахождението му била организирана незабавна издирвателна операция под личното ръководство на началника на РУ- Самоков. Уведомено било и посолството на Държавата Израел, чиито представители също пристигнали на място.
  В предприетите оперативно- издирвателни действия активно се включили и представители на стопанисващия пистите и собственик на съоръженията в ски зоната, оказвайки пълно материално-техническо съдействие на полицейските служители. В хода на координираната съвместна работа били включени три снегоутъпкващи машини и прегледани множество видеозаписи от охранителни камери.
  След близо 6 часа интензивни издирвателни действия акцията приключила благополучно. Около 1.30 часа след полунощ туристът е открит в местността „Мусаленска пътека“, на около 3 км от връх „Ястребец“, във видимо добро здравословно състояние.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg