• Варна
  14°
  ясно небе
  Влажност: 54%
  Вятър: 5m/s SE
  47-годишен мъж е с мярка ” задържане под стража” за притежаване на евробанкноти в големи количества
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Снимка: Pixabay

  Уважено е искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“  на обвиняем за прокарване в обращение и държане на подправени евробанкноти в големи количества

  Състав на Варненския окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура във Варна и днес със свое определение е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 47-годишния Христо И.

  Мъжът е привлечен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура във Варна за три престъпления – по член 244, ал. 1, по член 244, ал. 2, и по член 246, ал. 3 от НК. Първите две се наказват с лишаване от свобода от 2 до 8 години, а третото – до 6 години.

  Установяването на Христо И. като извършител на престъпленията против паричната и кредитната система е станало с активните действия на ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна.

  На 6 февруари 2020 г. в района на варненската автогара обвиняемият прокарал в обращение 52 банкноти с номинал 20 евро на обща стойност 1040 евро, като знаел, че те са подправени. На същата дата в дома му при претърсване и изземване е установено, че държи подправени парични знаци в големи размери – две банкноти по 500 евро, 33 – по 50 евро, и седем с номинал 20 евро.

  При процесуално-следствените действия са намерени укрити пет листчета  фолио с холограмно изображение за банкноти с номинал 100 евро, като Христо знаел, че служат за изготвяне на неистински парични знаци.

  47-годишният обвиняем е осъждан за опит да пренесе през границата на страната на ГКПП – Калотина подправени кредитни и разплащателни карти на 1 година и 6 месеца с тригодишен изпитателен срок през 2010 г.

  Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg